Bereidingswijze

Het Wagyuvlees dient langzaam op kamertemperatuur gebracht te worden.Dit kan ook in een oven van omstreeks 30 a 40 graden voor ongeveer 20 minuten. Door het Wagyuvlees op kamertemperatuur te brengen zullen de goede vetten - onverzadigde vetten - smelten tijdens de bereiding, dat resulteerd in een zeer smakelijk en bijzonder mals stukje vlees. Wagyuvlees is eenvoudig en risicoloos te bereiden, het bereiden van Wagyuvlees gaat altijd goed!

Tournedos, ribeye en entrecote zijn de meest malse delen van het Wagyu. Bij een zeer goede marmering is het mogelijk het vlees zonder toevoeging van boter te bereiden. Hierbij dient u na het op kamertemperatuur gebracht te hebben te bakken als een "normale biefstuk" afhankelijk van de dikte 1 a 2 minuten per kant. De vetten komen uit het vlees vrij. Minder gemarmerd vlees bakt u met boter. Na bereiding het vlees kort laten rusten afgedekt met zilverfolie op een bij voorkeur voorverwarmd bord of voorverwaarmde oven. Het vlees is het lekkerst als het rosé gegeten wordt. Peper en zout toevoegen na bereiding.

Wagyuburgers dienen twee keer 2 minuten te worden gebakken en mogen rosé gegeten worden.